KONTAKT INFORMACIJE

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon

ADRESA

DRAGIŠE TRIFKOVICA 1,75000 TUZLA,

BOSNA I HERCEGOVINA

©2020 Udruženje gradjana Eufonija

Žiri festivala

Dejan Milkunic

  • Grey LinkedIn Icon

Goran Jeknic

  • Grey LinkedIn Icon

Goran Jeknic - umetnik, samorodni  talenat u virtuoznom sviranju i interpretaciji na harmonici, iz prelepe kraljevske varosice - Topola (Oplenac). Solista Omladinskog narodnog orkestra RTS-a i dugogodisnji clan orkestra cuvenog violiniste Zarka Milanovica. Pobednik festivala “Prva harmonika Sumadije”, osam godina predsednik zirija Medjunarodnog  harmonikaskog festivala u Soko Banji, clan zirija Medjunarodne Olimpijade muzike i umetnosti u Moskvi. Saradjivao kao interpretator, kompozitor i aranzer sa velikim muzickim imenima Srbije,  Italije,  Francuske,  Bugarske i SAD-a.

Slaviša Peric

  • Grey LinkedIn Icon

Slaviša Peric

 (Bosna i Hercegovina)

Rodjen je 1978. godine u Bijeljini gdje je završio osnovnu i srednju muzicku školu. Od 1997. do 2002. godine studira na Odeskoj državnoj muzičkoj akademiji „A. V. Neždanova“ u klasi profesora Vladimira Murze. Izvodjacke postiplomske studije pohadja od 2002. do 2006. godine na ODMA „A. V. Neždanova“ stiče kvalifikaciju nastavnik visokoškolske ustanove umjetnosti, koncertni izvodjac. Uporedo radi na izradi doktorske disertacije sa temom „Istorijski preduslovi srpskog narodnog kola i njegova savremena interpretacija na harmonici“. U toku postdiplomskih studija, obavlja poslove asistenta kod profesora Vladimira Murze. U toku školovanja, održava kontinuiranu koncertnu djelatnost. Kao koncertni izvodjac nastupao je u Ukrajini, Francuskoj, Italiji, Ceškoj, Portugaliji, Austriji... Ucestvuje u radu žirija na mnogim takmicenjima od republickog, nacionalnog i medjunarodnog znacaja. Posjeduje i niz objavljenih radova u specijalizovanim izdanjima u inostranstvu. Sa profesorom V. Murzom snimio je i spot kompozicije „Libertango“, a učestvovao je i kao muzički saradnik u TV seriji „Jesenjin“ (Mosfilm).

Po povratku iz Ukrajine, aktivno radi na promociji i popularizaciji akademske harmonike, o čemu svjedoče brojni koncerti, televizijski nastupi, kao i organizacija Medjunarodnog festivala „Dani harmonike“.

2007. godine osniva Osnovnu muzičku školu „Kornelije Stanković“ u Ugljeviku i Bijeljini. Od 2008. godine živi i radi i u Austriji i osniva specijalizovanu školu za harmoniku u Gracu. Danas školu pohađa nekoliko stotina učenika.  Sa učenicima je osvojio preko tri stotine nagrada sa različitih takmičenja.

Od 2009. godine osnivač je i umjetnički direktor sada već tradicionalnog Međunarodnog festivala „Dani harmonike“, koji je prvi festival harmonike u Bosni i Hercegovini.

Od 2013.godine, predsjednik je udruženja “Artist”, koje se bavi afirmacijom i zaštiitom harmonike.

2014.godine dobitnik je specijalnog priznanja u Becu (Austrija), za ocuvanje nacionalne tradicije I vrhunski pedagoški rad,

2014. godine dobitnik priznanja u Pragu (Češka) za profesionalizam I visoku rezultativnost u pedagoškom radu.

2015. godine muzička škola “Kornelije Stanković” je dobitnik Povelje opštine Ugljevik, najvećeg opštinskog priznanja za istaknut rad i djela u oblasti muzičkog i kulturnog stvaralaštva.

Jedan je od osnivaca I umjetnicki direktor medjunarodnog festivala “Akkordeonfest” Grac (Austrija).

Dejan Milkunic je rodjen u Tuzli 17.01.1986.g u Tuzli.Dejan je svoje osnovno i srednje muzicko obrazovanje stekao u Tuzli.

Po završetku srednje muzicke škole u Tuzli,upisao je muzicku akademiju u Grazu,Austrija u klasi univ.prof.Janne Rattya gdje je zavrsio tri godine studija i maturirao dodiplomski studij u Sarajevu na Muzickoj Akademiji.Takodje je i umjetnicki rukovodioc festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim“ Tuzla,BIH.U okviru koncertne djelatnosti nastupao je u Bosni i Hercegovini,Austriji,Hrvatskoj,Italiji.Takodje je prisustvovao mnogim seminarima poznatih  domacih i inostranih profesora i kompozitora harmonike kao što su:Vladimir Zubitsky,Janne Rattya,Roman Pechman,Zoran Rakic,Aleksandar Skljarov itd.Premijerno je izveo kao solista ili član kamernog ansambla,mnoga djela poznatih inostranih i domacih kompozitora.

 Dobitnik je 7 prvih nagrada na drzavnim i internacionalnim takmičenjima i jednog Laureata.

Dejan Milkunic je zaposlen u JU Srednja Muzicka Škola Tuzla kao redovni profesor i šef odsjeka za harmoniku.Takodje je radio i u Visokom,Sarajevu,Mostaru.

Od skora Dejan je otvorio i svoju privatnu školu harmonike prvu školu ovakvog tipa u BIH u Tuzli.Web stranica škole www.harmonikatz.com

Koja je do sada zabiljezila tj za 4 godine rada 5 I nagrade,1 II nagradu kao i 1 III nagradu i pehar na medjunarodnom takmicenju u Beogradu,Srbija.,takodje veliki broj nastupa kako u našoj zemlji tako i van granica BIH ,u Švedskoj i Danskoj.

Dejan Milkunic je umjetnički rukovodioc jednog od najznacajnih festivala u BIH i van granica BIH -SEVDALINKA KULTURNO HISTORIJSKO NEMATERIJALNO BLAGO BIH „Sevdalinko u srcu te nosim“,koji se održava već 11 godina.